Powered By Blogger

luni, 11 noiembrie 2013

Exercițiile aerobice măresc volumul Hippocampusului și îmbunătățesc memoria la persoanele cu scleroză multiplă

Rezultatele pilot dintr-un studiu aleatoriu controlat:

ȚINTA: Exercițiile aerobice îmbunătățesc memoria si promovează neuroregenerarea hippocampusului la animale. Eficacitatea sa nu a fost verificată într-un eșantion neurologic cu memoria - afectată. Aici avem un prim studiu aleatoriu, controlat, de exerciții aerobice versus non- aerobice la pacienții cu scleroză multiplă ( SM ) ce au tulburări de memorie .

CONTEXT : MS duce la o atrofie proeminentă a hippocampusului: o micșorare a volumului hippocampului de până la 10 % este văzută la persoanele cu SM recurent - remisivă( SMRR ), chiar și după numai cinci ani. Atrofia hippocampusului este legată de deficiențe ale memoriei, într-adevăr, mai mult de 50% din pacienții cu SM suferă de insuficiență de memorie, cu consecințe negative asupra calității vieții. În prezent nu există tratamente eficiente pentru memorie adresate SM, fie farmacologice sau de comportament.

Design / METODE : Datele pilot au fost colectate de la două persoane în ambulatoriu, cu SM și deficiențe de memorie și selectate aleatoriu pentru exerciții non - aerobice( stretching ) și aerobice( ciclism staționar, de cameră ). Apoi s-au realizat următoarele masurători de bază: RMN de înaltă rezoluție( volume neuroanatomice ), fMRI( conectivitate functională ), și evaluarea memoriei. Studiul a fost împărțit în sesiuni de 30 minute, de 3 ori pe săptămână, timp de 3 luni .

REZULTATE : Exercițiile aerobice au dus la o creștere de 16,5% în volum a hippocampusului și o creștere de 53,7% a memoriei, precum și o creștere substanțială a conectivitate funcționale a stării de odihnă a hippocampusului. În schimb, exerciții non-aerobice nu au adus relativ nici o schimbare în volumul hippocampusului ( 2,8 % ) sau memoriei ( 0.0 % ), și nici o modificare în conectivitatea funcțională a stării de odihnă a hippocampusului. Efectele exercițiilor aerobice au fost specifice pentru hippocampus și memorie, și nu au existat modificări comparabile în materia cenușie cerebrală totală ( 2,4 % ) sau în structura profundă non - hippocampului a materiei cenușii ( talamus, nucleul caudat: -4.0 % ), nu au existat schimbări nici în funcționarea cognitivă a non - memorie ( schimbare medie : 0,0 % ).

CONCLUZII: Aceasta este prima dovadă că exercițiile aerobice cresc volumul hippocampusului, conectivitatea hippocampusului, și îmbunătățesc memoria în SM. Exercițiile aerobice reprezintă un cost – eficiență, o disponibile pe scară largă, naturale, și tratament auto-administrat fără efecte secundare negative, care ar putea fi primul tratament eficient al memoriei pentru pacienții cu SM.

Aceste rezultatele au fost prezentate în cadrul celei de-a 65 Conferință anuală a Academiei Americane de Neurologie de la Center Convention San Diego, din San Diego.

Studiul a fost realizat de către: Victoria Leavitt, West Orange, NJ, Amanda Cohen, West Orange, Amanda Farag, West Orange, Christopher Cirnigliaro, West Orange, NJ, Nancy Chiaravalloti, West Orange, NJ, James F. Sumowski, West Orange, John DeLuca, West Orange.

Anu se copia fără acordul: scleroza-multipla.blogspot.ro

Niciun comentariu: