Powered By Blogger

duminică, 10 noiembrie 2013

Proteină cheie evidențiată ca declanșator pentru Dezvoltarea Celulelor Stem


11februarie 2013

Un declanșator natural care permite celulelor stem de a deveni orice tip de celule din organism a fost descoperit de oamenii de știință. Cercetătorii au identificat o proteina care dă startul procesului prin care celulele stem se pot dezvolta în celule diferite in organism, de exemplu, ficat sau celulele creierului.

Descoperirea lor ar putea ajuta oamenii de stiinta în a îmbunătăți tehnicile care le permit să transforme celule stem în alte tipuri de celule în laborator. Acestea ar putea fi apoi folosite pentru a testa medicamente sau contribui la crearea de terapii pentru afecțiuni degenerative, cum ar fi boala Parkinson, boli ale neuronilor motori, SM și boli de ficat.

Oamenii de știință de la Consiliul Centrului de Cercetare Medicală pentru Medicina Regenerativă de la Universitatea din Edinburgh, care a studiat celule stem embrionare pe șoareci, a dezvoltat, de asemenea, o tehnică care să le permită evidențierea prezenței unei proteine cheie - Tcf15 - în celulele. Acest lucru inseamnă că cercetătorii pot identifica care celulele au proteine și urmări modul în care aceastea afectează celulele stem în timp real, pentru a obține o mai bună înțelegerea a modului în care funcționează.

Studiul, publicat in revista Cell Rapoarte, a fost finantat de Wellcome Trust and the Biotechnology și Consiliul Centrului de Cercetare Medicală. Dr. Sally Lowell, de la Consiliul Centrului de Cercetare Medicală pentru Medicina Regenerativă de la Universitatea din Edinburgh, a declarat:

"Acest lucru ne oferă o perspectivă mai bună în extrem de importantul prim pas pe care celulele stem trebuie să le ia, pentru a se diferenția în alte tipuri de celule. Înțelegând cum și unde acest lucru se întâmplă, ar putea contribui la îmbunătățirea modului în care suntem capabili de a controla acest proces."

Cercetatorii au identificat proteina, analizând cum unele celule stem sunt în mod natural împiedicate în a se profila în alte tipuri de celule. Au găsit două grupuri de proteine, dintre care una se leagă de o alta, blocândule de la îndeplinirea diferitelor lor funcții. Ei au reușit apoi să cerceteze proteinele blocate, pentru a vedea care din ele ar permite celule stem să se diferențieze.



A nu se copia fără acordul scleroza-multipla.blogspot.ro

Referințe:

Niciun comentariu: